Concrete Jungle House / N O T Architecture

first_imgArchDaily Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958937/concrete-jungle-house-n-o-t-architecture Clipboard Architects: N O T Architecture Area Area of this architecture project Photographs:  Pixelaw Photography Manufacturers Brands with products used in this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/958937/concrete-jungle-house-n-o-t-architecture Clipboard Save this picture!© Pixelaw Photography+ 39Curated by Hana Abdel Share Concrete Jungle House / N O T Architecture CopyAbout this officeN O T ArchitectureOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsKuala LumpurOn FacebookMalaysiaPublished on March 23, 2021Cite: “Concrete Jungle House / N O T Architecture” 22 Mar 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream CopyHouses, House Interiors•Kuala Lumpur, Malaysia Area:  340 m² Year Completion year of this architecture project center_img Concrete Jungle House / N O T ArchitectureSave this projectSaveConcrete Jungle House / N O T Architecture Year:  2019 Projects Manufacturers: AutoDesk, Sika, Nippon Paint, Adobe, BMI GROUP, Johnson Suisse, Niro granite, Trimble NavigationDesign Team:Eddie Choi, Lim Siaw YenClients:Jay Myoung Yoon, Hong Ching YeeArchitects:N O T ArchitectureStructural Engineering:IRC EngineeringContractor:ECEQUBECity:Kuala LumpurCountry:MalaysiaMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Pixelaw PhotographyRecommended ProductsWoodEGGERLaminatesCompositesULMA Architectural SolutionsPolymer Concrete Facade in Sinafer HeadquartersDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemDoorsVitrocsaGlass Technology in Hotel BeaulacText description provided by the architects. A major renovation of an existing single storey intermediate linked house to 2 1/2 storey, located at TTDI Kuala Lumpur. The aim is adopting minimalist design approach for the building appearance yet maximising the internal spatial arrangement and usage.Save this picture!© Pixelaw PhotographySave this picture!Ground Floor PlanSave this picture!© Pixelaw PhotographyThe house belongs to a young and humble couple with an intention to built a new home to live with their parents and son. Being an explorative and adventurous family, Jay & Ching Yee intended to have a spacious area for physical indoor activities besides creating some cozy areas for gathering and interaction purposes.Save this picture!© Pixelaw PhotographyThe building form derived from an extrusion of the existing single storey to a double-storey height by maintaining the existing neighbourhood skyline with the same roof pitch. The pitched roof was then split into two levels allowing daylight to penetrate into the double-volumed living hall and partial dining area. This is also to maximise the floor usage instead of creating conventional courtyard which may sacrifice the usable floor area.Save this picture!© Pixelaw PhotographySave this picture!First Floor PlanSave this picture!© Pixelaw PhotographyThe internal usage of the spaces is reversed from the conventional 2-storey linked house approach by relocating the semi private spaces such as living and dining areas to the upper level whereas keeping all the private bedrooms at the ground floor. The segregation between the private and semi-private spaces is clearly defined as such.Save this picture!© Pixelaw PhotographySave this picture!Section ZZSave this picture!© Pixelaw PhotographyAs one enters the house from the main entrance, they will be led automatically to upper level that houses the living and dining areas via an obvious, easily seen staircase. A slide was introduced next to this staircase, introducing a playful feature into the house for kids. The first floor is connected to second floor via wall protruded concrete slab steps, complimented with vertical sleek metal railing, creating an opened and profound visual connectivity between spaces.Save this picture!© Pixelaw PhotographyThe high sloped ceiling with semi exposed linear trusses of the main roof contributing to an interesting continuity of double-volumed to triple-volumed space within the Living Hall. The huge space was further enhanced with an insertion of mezzanine floor housing the indoor physical activities such as mini rock climbing.Save this picture!Isometric SectionThe balcony was introduced to the main living space, with full height openable glass door panels which is the primary facade element, bringing daylight and natural cross ventilation into the internal spaces. It is also an open outdoor space overlooking the existing greenery of TTDI Park.Save this picture!© Pixelaw PhotographyThe interior spaces are almost fully finished with bare concrete and cement rendered floor, displaying modern industrial character yet brutalist contemporary appearance that fulfilling the owner’s very first design intent.Save this picture!© Pixelaw PhotographyProject gallerySee allShow lessM+K House / SAI Architectural Design OfficeSelected ProjectsHouse in Koishikawa / Tamotsu Teshima Architect & AssociatesSelected Projects Share Photographs Malaysia “COPY” “COPY”last_img read more