La Extraviada House / em-estudio

first_img La Extraviada House / em-estudio Lead Architect: Photographs:  Emanuel Velásquez, Nin Solis, Diego Padilla Magallanes Manufacturers Brands with products used in this architecture project Projects ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956699/la-extraviada-house-em-estudio Clipboard Ivan Esqueda Martínez La Extraviada House / em-estudioSave this projectSaveLa Extraviada House / em-estudio Architects: em-estudio Area Area of this architecture project “COPY” CopyHouses•Mazunte, Mexico ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/956699/la-extraviada-house-em-estudio Clipboard Area:  472 m² Year Completion year of this architecture project Year:  ArchDaily Manufacturers: SketchUp, Atelier Central, AutoCAD, Bandido Studio, Ceramica Antique, David Pompa, Dendrón, Encrudo, La Metropolitana, MACERE México, Mosaicos Oaxaca, Namuh, Onora, Porcelanosa, Smeg, Sukabumi, rrres, txt.ure Save this picture!© Emanuel Velásquez+ 64Curated by Clara Ott Share Photographs Mexico “COPY” Interiors:Gala Sánchez-ReneroEngineering:Miguel Ángel Márquez TrujilloCarpentry:Rigoberto Velásquez PachecoMason:José Noé Pulido LópezArchitectural Drawings:Berenice GalindoStructure And Mep:Grupo Acero y ConcretoCity:MazunteCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Nin SolisRecommended ProductsWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingWoodEGGERLaminatesDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedSave this picture!© Diego Padilla Magallanes”La Extraviada is a fish that turned into a dream that turned into a project that turned into a house overlooking the sea.” Facing the Pacific Ocean, La Extraviada is built on the side of the hill in front of the quiet and majestic Mermejita beach, totally surrounded by nature. La Extraviada is a house for vacationing in Mazunte, Oaxaca, where it is always hot. Under this premise, the house was designed considering the sea view and the cross-flow of air that keeps the spaces fresh. It is a project that does not fight against the nature of its context due to its proximity to the sea: the weather, the salt, the sun and the humidity, but uses it to its advantage, making it an essential part of the design.Save this picture!© Nin SolisSave this picture!PlanSave this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!© Diego Padilla MagallanesThe house seeks to blend in with the hill, adapting to its topography, where the spaces are discovered as one goes up or down the mountain. The volumetry of the project arises from the superposition of volumes that resemble stones, which contain large wooden windows, which are projected one over the other, adapting to the slope of the land, generating terraces and overhangs that provide shade and let the wind flow, creating an image of stones that stand in balance on the hillside. The access is through the top part of the plot, where the parking lot and the main entrance are located. To access the house, you walk down the stairs that are contained between walls that lead to a stone vestibule-patio. The social area is enclosed in a pavilion with a wooden structure and a roof covered with clay tiles, which opens onto the terrace and pool that face the sea, and is complemented by the stone patio, which contains the space and allows the flow of air. The living room, dining room and kitchen on this pavilion are enclosed by large wooden doors with shutters that open and close as the sun, rain and wind demand. The house has four rooms, two integrated into the main block and two that can function as independent studios, since they have their own access on the lower part of the land and a kitchen and a private fresh water pool each. On one side of the main terrace there is a staircase contained between walls that are projected to a double height that frames the natural surroundings, from where you can access two of the rooms. On the opposite side, a stone staircase adapts to the topography, immersed in the nature of the hill, and goes down to the studios and continues to the beach.Save this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!PlanSave this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!© Diego Padilla MagallanesMost of the materials used in the construction are regional, such as macuil wood in the carpentry and guapinol wood in the structure, and stone from nearby quarries in patios and stairs. The roof of the main pavilion is made of flat clay tiles. All the walls of the project have a polished cement finish mixed with brown pigments, seeking, as with the roof tiles, to blend the architecture with the surrounding colors in nature, until the patina of time becomes an integral part of the image of the project where the weathering gives character to the volumes. The concrete, which is present throughout the project, makes it possible for the architecture to emerge in the middle of such a steep slope, becoming an ideal canvas to be transformed in its appearance with the passage of nature and time.Save this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!Section – DDSave this picture!© Diego Padilla MagallanesLa casa cuenta con cuatro habitaciones, dos integradas al bloque principal y dos que pueden funcionar como estudios independientes, ya que cuentan con un acceso propio desde la parte baja del terreno y tienen cocinetas y pozas de agua fresca privadas para cada una. En un costado de la terraza principal surge una escalinata que baja contenida entre muros que se proyectan a una doble altura enmarcando la naturaleza, desde donde se accede a dos de las habitaciones. En el lado opuesto, surge una escalinata de piedra que serpentea en la topografía, inmersa en la naturaleza del cerro, y que baja hacia las habitaciones-estudio y continua hasta la playa.Save this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!Section – CCSave this picture!© Diego Padilla MagallanesLa mayoría de los materiales utilizados en la construcción proceden de la región, como la madera de macuil en la carpintería y de guapinol en la estructura, y la piedra de canteras cercanas en patios y escaleras. La cubierta del pabellón principal es de teja plana de barro. Todos los muros del proyecto tienen un acabado en cemento pulido mezclado con pigmentos de color café, buscando, al igual que con la teja, mimetizar los volúmenes con la gama de tonos del entorno, buscando que la pátina del tiempo sea una parte integral en la imagen del proyecto donde la intemperización va dotando de carácter a los volúmenes. El concreto aparente, presente en todo el proyecto, permite que las formas que lo integran surjan en medio una pendiente tan pronunciada, siendo además un lienzo ideal para ser transformado en su apariencia con el paso de la naturaleza y el tiempo.Save this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!© Diego Padilla MagallanesSave this picture!© Nin SolisProject gallerySee allShow lessThe Cork Butter Museum / Datum Architectural Studio + Stephen Foley ArchitectsSelected ProjectsRua do Canal 7 House / DNSJ.arqSelected Projects Share CopyAbout this officeem-estudioOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookMexicoPublished on February 10, 2021Cite: “La Extraviada House / em-estudio” [Casa La Extraviada / em-estudio] 10 Feb 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodGRP Siding Façade SystemGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardMetallicsHAVER & BOECKERArchitectural Wire Mesh – MULTI-BARRETTE 8130Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsSealantsEffisusGutter Repair – TiteGutter3Aluminium CompositesSculptformAluminium Click-on BattensTiles / Mosaic / GresiteMargresPorcelain Tiles – Linea PrestigeMetallicsRHEINZINKZinc Roof Systems – Click Roll CapsTiles / Mosaic / GresiteTerrealTerracotta Cladding TileDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE UnilateralWindowsJoskoWindows and Sliding Doors – ONE SeriesMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2020 Houseslast_img read more